POLYFLUX VE

OPIS

Fluks VE je ekološki proizvod za pravljenje hladnog asfalta, za zimsko održavanje puteva. Hladni asfalt se proizvodi u asfaltnom postrojenju niske temperature, mešanjem bitumena, odabranih agregata i Fluksom VE, koji garantuje hladnu obradivost. Nakon punjenja rupe hladnim asfaltom, put je odmah prohodan. Asfalt se brzo stvrdne proslaskom saobrađaja.

PRIMENA

Koristiti sa agregatima između 3-6 mm ili 4-8 mm, a može se dodati i pesak 0-4 mm do 30% ukupne mase agregata.

NAČIN UPOTREBE

1) Najprije stavite agregate u mikser
(T = 80-120°C), zatim dodajte Fluks VE;
2) Nakon 5-10 sekundi mešanja dodati bitumen i mešati još 15-25 sekundi;
3) Zatim mešajte 5-15 sekundi;
4) Hladiti smesu;
5) Mešavinu spakujte u PVC vreće ili je čuvajte u skladištu dok se ne upotrebi.

DOZIRANJE

Doziranje zavisi od veličine čestica korišćenih agregata, klimatskih uslova i vrste upotrebljenog bitumena. Sa bitumenom 70/100, doza je 15-30% na masu bitumena (što je veća vrednost penetracije upotrebljenog bitumena, niža je doza fluksa koja se dodaje).

SKLADIŠTENJE

Proizvod se može čuvati 24 meseca u originalnom i zatvorenom pakovanju na temperaturi između 5°C i 30°C. U zavisnosti od temperature skladištenja može varirati viskozitet proizvoda, ali to ne utiče na njegove karakteristike.

BEZBEDNOST

Ovaj proizvod nije klasifikovan kao opasan. Za više informacija pogledajte sigurnosni list proizvoda, koji je dostupan na zahtev.

UPOZORENJA

Savete o korišćenju dajemo na osnovu našeg iskustva i znanja i ne uključuju pretpostavku garancije o konačnom rezultatu procesa. Stoga ne isključuju odgovornost kupca za proveru prikladnosti proizvoda za njihovu upotrebu i za predviđene svrhe kroz preventivne testove.

DOWNLOAD THE COMPLETE CARD