POLYAD SI

ОПИС

Универзален активатор на адхезија за битуменски мешавини, екстремно ефикасен и на киселини и на базични агрегати, го избегнува триењето на агрегатите што го сочинуваат мешавините и го продолжува неговиот живот.

АПЛИКАЦИИ

POLYAD SI може да се користи на кој било битуменски конгломерат; Додавањето на POLYAD SI има ефект на намалување на аголот на контакт со битумен / агрегат. Помал агол на контакт фаворизира прилепување на битуменот на површината на агрегатот, ја олеснува влажноста на фините делови и пред сè го олеснува битуменот да влезе во микроскопските пори присутни на површината на агрегатот. POLYAD SI исто така помага да се спречи „соблекувањето“ на битуменот од површината на камениот агрегат. Долгите молекули на супстанциите што формираат POLYAD SI, имаат посебна хемиска структура која, додадена на битуменот, брзо мигрираат во интерфејсот битумен / агрегат.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

POLYAD SI се додава директно во миксер на производната линија за време на фазата на производство на мешавината, користејќи автоматски дозир. Алтернативно, може да се додаде директно во резервоарот за складирање на битумен кога истовремено ќе се полни со битумен..