POLYFLUX VE

ОПИС

POLYFLUX VE е еколошки производ за правење ладен асфалт, за зимско одржување на патиштата. Ладниот асфалт се произведува во постројка за асфалт на ниска температура, со мешање на битумен, избрани агрегати и Flux VE, што гарантира ладна обработливост. По исполнувањето на дупката со ладен асфалт, патот е веднаш прооден. Асфалтот брзо се стврднува од движењето на возилата.

АПЛИКАЦИЈА

Да се користи со агрегати помеѓу 3-6 mm или 4-8 mm, исто така може да се додаде и песок од 0-4 mm до 30% од вкупната маса на агрегатите.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

1) Прво ставете ги агрегатите во миксер (T = 80-120 °C), а потоа додадете POLYFLUX VE;

2) По 5-10 секунди на мешање, додадете го битуменот и измешајте уште 15-25 секунди;

3) Потоа продолжете со мешање за 5-15 секунди;

4) Изладете ја мешавината;

5) Спакувајте ја мешавината во вреќи или чувајте ја во магацин до нејзина употреба

ДОЗИРАЊЕ

Дозирањето зависи од големината на честичките на употребените агрегати, климатските услови и видот на употребениот битумен. Со битумен 70/100, дозата е 15-30% од тежината на битуменот (колку е поголема вредноста на пенетрација на користениот битумен, толку е помала дозата на флукс што се додава).

СКЛАДИРАЊЕ

Производот може да се чува 24 месеци во оригинално и затворено пакување на температура помеѓу 5 ° C и 30 ° C. Во зависност од температурата на складирање, вискозноста на производот може да варира, но тоа не влијае на неговите карактеристики.

БЕЗБЕДНОСТ

Овој производ не е класифициран како опасен. За повеќе информации, видете го листот за податоци за безбедноста на производот, кој е достапен на Ваше барање.

DOWNLOAD THE COMPLETE CARD